Oikeudenmukaisuudesta

Omaan vahvan ajatuksen oikeudenmukaisuudesta ja kuinka toteuttaa sitä kuntapäättäjänä. Usein päätöksiä tehdään sen perusteella, kuka eniten sitä vaatii tai ketkä eniten huutavat omien oikeuksiensa puolesta. Äänekkäiden kuuleminen johtaa parhaimmillaan hyvään ja oikeudenmukaiseen tekemiseen, koska silloin päättäjä kuulee kuntalaisten näkökulman ja toimii sen mukaisesti.

Mutta kuinka toimia silloin, kun kuntalaiset vaativat itselleen jotain sellaista, mikä pitää rahoittaa ottamalla joltain toiselta pois? Tällaisia vaateita syntyy helposti tilanteissa, joissa huudetaan omien etuuksien puolesta kiinnittämättä huomiota muiden oikeuksiin.

Useimmiten vaatijat ovat hyvin koulutettuja ja myös hyvin toimeentulevia. Sellaisia keskiluokkaisia ihmisiä, kuten suurin osa meistä kaarinalaisista on. Usein vaatimukset ovat hyviä ja tarkoitus on myös hyvä. Mutta samalla vaatimukset kohdistuvat usein omaan tai läheisten etuun.

Jos politiikassa kuuntelee vain ja ainoastaan äänekkäitä, jäävät hiljaiset sivulle ja heidän oikeutensa eivät toteudu. Suhtaudunkin hyvin varauksellisesti siihen, että politiikkaa tehdään vain äänekkäimpien mukaisesti. On myös mahdollista, että äänekkäimmäit eivät edusta kaikkia asian osapuolia.

Olen aina toiminut niin, että voin seistä päätöksieni takana kantaen vastuuta heistä, joiden oma ääni ei kanna valtuustoon saakka. Suurinta huolta kannan niistä ihmisistä, joilla ei ole voimia tai resursseja toimia omien etujensa valvojana.

Tällaisia ovat ilman muuta lapset, mutta myös vammaiset ja ikäihmiset. Psykologina haluan myös tuoda esille, että ihminen, jonka mieli on järkkynyt, ei aina pysty toimimaan omien etujensa ajajana. Työttömyys, masennus, avioero tai muu sellainen voi kohdata meitä jokaista, jolloin tarvitaan kanssakulkijaa. Ja silloin yhteiskunnan eli meidän, joilla on voimavaroja, on hyvä huolehtia heistä.

yksinainen

Oikeudenmukaisuutta on turvata, jokaiselle mahdollisuudet vaikuttaa omaan elämäänsä ja tukea heitä silloin, kun he apua tarvitsevat. Tämä on minun johtotähteni. Puhtain asein puhtaan asian puolesta, Mannerheimia siteeraten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s