Kolmannesta aiheesta: Yhteistyöstä

Kaarinassa on viimeiset vuodet tehty valtuustossa töitä rikkoen yhteistyön mahdollisuuksia ja haukkumalla Kokoomusta. Tämän on muututtava! Kenenkään asiat eivät etene riitelemällä ja alistamalla muita oman tahdon mukaiseen tekemiseen.

Kohdistan nämä virkkeet ja sanat erityisesti vihreiden Hannu Rautaselle, joka vihjailee julkisuudessa Kokoomuksen olevan sitä ja tätä tai toimivan niin tai näin.  Hän ei kuitenkaan ole tuonut esille ainoatakaan konkreettista todistetta Kokoomuksen rikollisesta tai epäeettisestä toiminnasta. Heikko esitys häneltä. Pelkät vihjailut eivät päde oikeudessa.

Toiseksi haluan ilmaista ajatukseni kokonaisuudessaan ns. seitsikolle, joka korostaa itsenäistä ajattelua ja yhteistyötä, mutta jonka toiminta näyttää ulospäin vahvasti ryhmäohjattulta. Vai mitä pitäisi ajatella, kun kokouksissa luetaan muiden valmistelemia puheenvuoroja? Tai kun ryhmä äänestää pääsääntöisesti samalla tavalla?

Päätöksien taustalla vaikuttavan ryhmittymän toiminnan vuoksi virkamiesten valmistelu valuu hukkaan. Kustannukset kasvavat ja uudistamista ei tapahdu. Päätöksenteosta on tullut henkilökohtaista vallantavoittelua.

Pitkän kokemukseni mukaan kuntalaisten asiat etenevät paremmin hyvällä yhteistyöllä. On muistettava, että demokratia vaatii myös aina välillä omien ideoiden ja ajatusten laittamista taka-alalle. Joskus muiden ajatuksen ja ehdotukset ovat parempia.

Ratas yhteistyö 2017

Minusta Kaarinassa tulee ehdottomasti kehittää uutta yhteistyötä. Se ei onnistu mustamaalalla muita, vaan tuomalla esille omat vahvuudet. On kyettävä hyväksymään, että kukaan ei ole yksin aina oikeassa.

On totta, että Kokoomus on hallinnut Kaarinassa aiemmin vahvalla otteella useita vuosia. Mutta se ei tarkoita, että niin olisi tulevaisuudessa. Ja se ei myöskään oikeuta asettamaan suurinta ryhmää ulkokehälle. Toivon avoimuutta ja rohkeutta toimia demokraattisesti. Demokratiaa ei ole vahvimman oikeus, vaan yhteistyö on demokratiaa.

Haastankin kaikki puolueet yhteistyöhön kaikkien kaarinalaisten etujen vuoksi. Annetaan menneiden olla ja jätetään ristiriidat taakse ja katsotaan eteenpäin.

2 Comments Lisää omasi

 1. Tommi Leppänen sanoo:

  Hei pieni ihminen nimimerkin takaa.
  Minua ei Janne Aso ole koskaan ohjeistanut lautakuntaa varten ja vaikka olisikin, niin olisin varmasti kuunnellut hänen näkemyksensä. Sen verran on kaverilla kilometrejä kunnallispolitiikassa takana.
  Meillä Perussuomalaisissa on vapaus olla mitä mieltä haluaa. Toki ryhmässä asioista ensin pyrimme keskustelemaan ja saamaan yhteisen kannan. Näin ei kuitenkaan toimita muissa ”suuremmissa” ryhmissä, vaan ylhäältä sanellaan oma mielipide.
  Mikä ilmeisesti on saattanut hajoittaa ryhmien yhteenkuuluvuutta.
  Naurettavinta on poistua ennen äänestystä esim WC tiloihin, jos on niin kipeä asia ettei vaan pysty toimimaan ryhmän edellyttämällä tavalla.
  -Tommi Leppänen (nimi ei muutettu)

  Tykkää

  1. kaarinanratas sanoo:

   Hei!

   Kiitos palautteesta, jota olen saanut yleisesti ja myös sinulta. Olen korjannut kirjoitusta saamani palautteen perusteella yleisempään suuntaan. Nyt se lienee enemmän sitä, mitä alunperinkin tarkoitin. Kokemukseni mukaan kaikissa ryhmissä keskustellaan ja ollaan välillä eri mieltä ja välillä samaa mieltä. Kokoomuksessa erimielisyys rampautti ryhmän toiminnan hetkeksi tällä vaalikaudella. Se on valitettavaa. Rivit ovat kuitenkin hyvin ojennuksessa ja yhteinen tahto on hyvä.

   Sen vuoksi ihmettelen, että miksi yhteistyö ei suju edelleenkään kaikkien kesken.

   Antti

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s