Kaavoituksella ratkaistaan elinvoima

on

Kaarina sijaitsee maantieteellisesti hyvin. Suureen naapuriin, Turkuun, on lyhyt matka. Turku tarjoaa kaupunkielämää ja Kaarinaa kylämäisempää, ihmisen kokoista elämistä. Asumisen ja yrittämisen kannalta Kaarinan sijainti tarjoaa hyvät edellytykset.

Sijainti ei kuitenkaan riitä. On osattava suunnitella maankäyttö niin, että Kaarinan elinvoima vähintään pysyy ja mieluummin kasvaa. Se tarkoittaa kaavoitusohjelman tasapainoisuutta. Erilaiseen yrittäjätoimintaan tukevia alueita ja erityisesti eri hintaisen asumisen mahdollistamista.

Puisto

Kaarinan on tuotettava omasta tonttivarannostaan riittävästi erilaisia asumisen ratkaisuja. On kyettävä tarjoamaan sekä vuokra- että omistustontteja. On mahdollistettava niin kerrostalot kuin hulppeat omakotitalot. Kullekin heidän lompakkonsa mukaista asumista. Samalla on huolehdittava myös yksityisen omistaman maan mahdollisuuksista huomioiden siinä kaupungin omat tavoitteet.

On totta, että kaupungin kannattaa houkutella hyvin toimeentulevia muuttamaan ja maksamaan kaupungille veroja. Mutta se ei vielä luo tasapainoista kaupunkia. Se ei myöskään tarjoa mahdollisuuksia yrittämiseen riittävästi, koska tiedämme kokemusta yrittämisen tarvitsevan henkilökuntaa. Ja jos työntekijöillä ei ole kykene asettumaan lähelle tai ainakin hyvien yhteyksien etäisyydelle työpaikastaan, nousee yrittämisen kustannukset tai työntekijöiden saaminen vaikeutuu huomattavasti.

Tasapainoisessa alueiden suunnittelussa otetaan myös huomioon vallitsevat arvot. Niitä arvoja ovat niin luonto- kuin historiaarvot. Ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan me etsimme elinympäristöstämme viihtyisyyttää. Sellaista elämisen paikkaa, jossa voimme ladata akkujamme. Siis sellaista, joka Kaarina on parhaimmillaan.

Nämä ovat keskeisiä ajatuksiani kaavoituksesta ja sen merkityksestä meille kaarinalaisille. Oletko kanssani samaa mieltä siitä, että nämä ovat hyvän kaavoituksen perusteita meille?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s