Kaarinasta lapsiystävällinen

Lasten oikeudet ovat usein vähemmällä huomiolla kunnan päätöksenteossa. Lapset jäävät jalkoihin, kuten ollaan nähty monessa asiassa: homeet jylläävät, joukkoliikenne ei toimi ja jalankulku jää autoilijan etujen taakse. Muutoinkin moni lapselle tärkeä asia on heikommassa asemassa kuin meidän aikuisten asiat. Lapsi on yksilö ja hänen elämäntilanteensa on vaihteleva. Samoin hän tarvitsee erilaisia asioita kuin aikuiset.
Siksi UNICEF on kehittänyt lastenoikeuksien vahvistamiseksi toimintamallin, jossa lasten oikeuksia parannetaan. On hämmästyttävää, kuinka vähän kuntia on ottanut asian omakseen. Onko kyse siitä, että pienet ihmistaimet eivät äänestä? Mutta he ovat kuitenkin tasavertaisia kuntalaisia. Heidän oikeuksistaan tulee huolehtia paremmin.
Olenkin sitä mieltä, että Kaarinan tulee hakea mukaan ja olla niiden kuntien joukossa, jotka ottavat lasten asiat tosissaan. Kevään aikana on mahdollista hakea mukaan hankkeeseen. Ehdotankin, että lähdetään mukaan!
Lisätietoa täältä:
(Julkaistu Kaarina-lehdessä helmikuussa 2017)
PS. Asiasta on olemassa kuntalaisaloite. Sen käsittely valtuustossa edellyttää allekirjoituksia kaarinailisilta. Minä ja Antti Mäki olemme aloitteen takana. Oletko sinä mukana? Tästä linkistä allekirjoittamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s