Veronkorotusten mielekkyys

on

Postilaatikosta tipahti Kaarinan keskustapuolueen mainoslehtinen. Siinä puolue kertoo veronkevennyksistä pieni- ja keskituloisille pääministeri Sipilän suulla. Uskomaton väite! Keskustapuolue äänesti juuri Kaarinan veroprosentin korotuksien puolesta paikallisen mafian eli ns. seitsikon mukana. Siis kuinka Keskusta kehtaa väittää, että verot laskevat, kun niitä oikeasti nostetaan? Kyse on taikatempusta: lasketaan valtion verotusta, mutta nostetaan kunnallisveroa! Silloin voidaan väittää, että verot laskevat kun puhutaan vain toisesta verosta.

Kuntalaiselle tilanne on kuitenkin tukala, koska liki kaikkimaksavat erityisesti kunnallisveroa. Harvalla meillä on sukanvarressa rahaa ja varsinkin lapsiperheillä sekä eläkeläisillä kaikki, mikä tulee myös menee. Veronkorotuksen myötä ensi vuonna kuntalaisen pitää tasapainottaa oma talous esim. säästämällä ruuasta tai harrastuksista. Kuntalaiset saavatkin maksaa ensi vuonna rantasaunan, tien rakentamiset,  ja muut hullutukset, koska mafian pomot niin päättivät.

Ylesesti on vielä hyvä todeta, että on lyhytnäköistä politiikkaa investoida ja korottaa veroja, kun pitäisi valmistautua Soten muutoksiin. Tuleviin vuosiin varautumisesta ei voi puhua millään tavoin verojen korotuksen myötä. Tärkeintä olisi nyt suunnata energia siihen, kuinka kunta valmistautuu muutokseen vuonna 2019. Kaksi vuotta on aikaa maksaa velkaa pois eikä lisätä sitä, koska kukaan ei vielä tiedämiten tuleva muutos kohtelee kunnan taloutta. Se tuskin helpottaa sitä.

kaarinalehti-16

(Julkaistu Kaarina-lehdessä 30.11.2016)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s