Äänestäjien sumutus

on

sumuttaminen-2016

Kaarina lehdessä 28.9.2016 sekalainen kuoro kehuu ja taputtaa itseään selkään pahimmasta äänestäjän sumuttamisesta. Onhan aivan selvän päivää, että ennen vaaleja kukin poliittinen ryhmä kertoo omat tavoitteensa. Kertoo, miten ryhmä eroaa toisista ryhmistä ja mitä heille äänen antaminen merkitsee.

Vaalien jälkeen ääni kellossa on jotain muuta. Sanotaan, että ei niillä tavoitteilla ole merkitystä, vaan puhtaasti vallalla. Sillä vallalla, jolla voi iskeä valtuuston suurinta ryhmää. Siis sitä ryhmää, jota suurin osa Kaarinan kaupunkilaisista pitää parhaimpana järjestämään palveluita ja hoitamaan yhteistä leiviskää.

Tällä kertaa epäpyhä allianssi  oikein vuolaasti haukkuu yhden valtuustoryhmän toiminnan. Onko se osoitus hyvästä hengestä ja rakentavasta toimintatyylistä? Minusta ei. Se kertoo vallankaipuusta hinnalla millä hyvänsä. Se kertoo siitä, että vierasta on hyvä lyödä ja että äänestäjän sumuttaminen on oikea ja hyvä asia.

Varsinkin Persut peräävät usein äänestäjien oikeusturvan perään. Toteutuuko se hyvin, kun heitä äänestämällä saa kirjaimellisesti ääneestää valtuustossa mm. vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa kuin kuuluisi heidän ryhmäänsä. Missä on poliittinen selkäranka ja uskottavuus?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s